Camden Central School District Cafeteria/Kitchen
Camden Central School District Cafeteria/Kitchen
Camden Central School District Cafeteria/Kitchen
Camden Central School District Cafeteria/Kitchen
Camden Central School District Cafeteria/Kitchen
Camden Central School District Cafeteria/Kitchen
Camden Central School District Cafeteria/Kitchen
Camden Central School District Cafeteria/Kitchen
Camden Central School District Cafeteria/Kitchen
Camden Central School District Cafeteria/Kitchen
Camden Central School District Cafeteria/Kitchen
Camden Central School District Cafeteria/Kitchen
Camden Central School District Cafeteria/Kitchen

Camden Central School District Cafeteria/Kitchen

The major component of the Camden High School Project was the renovation and expansion of the Kitchen and Cafeteria. The objective for this portion of the project was to provide a more functional space that would allow the food service staff to receive, prepare, and serve meals more efficiently. The kitchen includes the main serving kitchen, a pizza, sandwich, and salad serving area, a sporting events concession area, and a new receiving dock.

The new Cafeteria was designed to provide an adequately sized multipurpose space to be used by students, staff, and the community. The dining space includes both interior and exterior seating areas. The goal for the design of this space was to give it a “café” feel; this was done to make the space more appealing to students and to have a greater number of them stay on campus for lunch. The dining space can also be divided into two or three smaller spaces with the use of the three operable partitions. This feature allows the district the flexibility to use the space for large group instruction or to have up to three smaller group activity spaces.

In the evening and days when school is not in session, the space is available for community activities. When the dining space is divided into the three smaller spaces, each of these spaces has it own entrance from the exterior; this allows for multiple community activities to take place at the same time without disruption to other activities and without allowing access to the rest of the school building.

With the volume of space in the Cafeteria and the requirement for it to be flexible, energy consumption, durability, and occupant comfort were challenges for the design team.

« Back to Portfolio